Adhat-e úgy, hogy Önnek ne kerüljön pénzébe? Igen, ha él a jogaival!

Törvény adta lehetősége, hogy személyi jövedelemadója 1 %-át felajánlja a JDC Magyarország/ MAZS Alapítványnak. Egy pár percnyi papírmunkával ingyen segíthet azokon, akiknek mi jelentjük a közösséghez vezető utat, vagy a reményt a boldoguláshoz.

Mit kell tennie ahhoz, hogy megkaphassuk a felajánlását?

Minden esetben írja rá a rendelkező nyilatkozatra az adószámunkat: 19664651-2-42

Ha Ön egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, 2013. február 25-ig adhatja le az adóbevallását, és vele együtt az 1 %-áról szóló rendelkező nyilatkozatot.

Ha magánszemélyként, levélben készíti el az adóbevallását, a NAV-tól kapott boríték tartalmazza a rendelkező nyilatkozatot is. A bevallás határideje 2013. május 21.

Ha magánszemélyként, de munkáltatója által adja be az adóbevallását, mindenképpen érdeklődjön munkáltatójánál az adóbevallás és az 1%-os nyilatkozat leadási határidejéről.

Ha elektronikusan küldi el az adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, és a 2012 évi szja adatlap a NAV honlapjáról letölthető. Adójának 1 %-áról az 5. oldalon rendelkezhet. A bevallás határideje 2013. május 21.

Ha az adóbevalláskor nem rendelkezett az 1%-ról, később is megteheti! 2013. május 21-ig akár levélben, akár elektronikus úton rendelkezhet.

Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély a bevallási csomag perforált ívén rendelkezhet az 1 %-ról.

Az 1% felajánlás folyamata

Töltse le innen, és nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot! Ha nyomtatásra nincsen módja, az ívet a Bálint Házban (1065, Révay u. 16.) vagy a Narancsliget Adományboltban is (1075, Síp u. 14.) elkérheti.

Töltse ki a nyilatkozatot! Ne feledje, adószámunk: 19664651-2-42
Tegye kis borítékba, a borítékra írja rá adóazonosító jelét, ragassza le, és a ragasztáson áthaladva írja alá!

Juttassa el a bevallást a munkáltatójához, vagy a NAV-hoz (régen APEH)!

Mire költjük adója felajánlott 1 %-át?

Alapítványunk a zsidó értékek sarokkövére, az egymás iránti felelősségre és a jótékonyságra építve segíti a magyarországi zsidó közösséget és a rászorulókat.

Szociális és közösségi programjainkról részletesen olvashat az alábbi címeken:

Szarvasi Tábor
Bálint Ház
Judafest
Narancsliget Adományközpont
Jaffe Családsegítő Szolgálat
Holokauszt túlélők támogatása és gondozása
Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program

Töltse le és nyomtassa ki az adó 1% nyilatkozatát:

 

A Magyarországon adózó magánszemélyek, és vállalkozók számára lehetőség van, hogy befizetett jövedelemadójuk 1%-át egy nonprofit szervezetnek, újabb 1%-át pedig valamelyik egyháznak címezzék.

Köszönjük a segítségét! Kérjük, látogassa intézményeinket és kísérje figyelemmel munkánkat!
Büszke lehet arra, hogy mindebben Önnek is része van!