Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


A hónap története
2010 nyarán Alapítványunk a Német Kormánytól - a Claims Conference sikeres tárgyalásainak eredményeként - extra adományt kapott.
Az adománynak köszönhetően a Holokauszt Túlélők Programjának keretén belül nyújtott Házi Gondozás és Otthoni Szakápolás szolgáltatásainkat többszörösére bővíthetjük. Ez egyrészt a gondozási és ápolási óraszámok növelését jelenti a már ebben a szolgáltatásban korábban is részesülő kliensek számára, másrészt pedig új kliensek bevonását a szolgáltatásba.

A Holokauszt Túlélők Programjában dolgozó minden kolléga örömmel fogadta a lehetőséget, hiszen támogatottaink egészségi állapota évről évre romlik, így számukra elmondhatatlanul nagy segítséget jelent ez az adomány.

Egy személyes történet:

Lili* néni 1919-ben született. Fiatal lányként került a Shoa alatt Auschwitzba, ahol elveszítette a családját. A háború után varrónőként dolgozott, férjhez ment, és egy kislánya született. Idővel a férje meghalt, most egyedül él egy kis lakásban. Idős kora miatt számos betegséggel küzd.

Lili néni egyre romló egészségügyi problémái miatt fordult segítségért Alapítványunkhoz. Az Alapítvány a Claims Conference támogatásán keresztül különböző szociális szolgáltatásokat nyújt Lili néninek. Hetente többször, rendszeresen látogatja gondozónő és ápolónő is, és a csuklóján egy olyan riasztót visel, amelyet rosszullét esetén elég csak megnyomni és máris segítőjével beszélhet.

Lili néni végtelenül hálás nemcsak az Alapítványtól kapott szolgáltatásokért, hanem a törődésért és a jó szóért is, amit naponta élvezhet, hiszen segíti őt a gondozónő, ápolónő, és a szociális munkás gondoskodása is. Az Alapítvány munkája, támogatása nélkül nehezen élné mindennapjait.

*A nevet természetesen megváltoztattuk.
Bővebben a Holokauszt Túlélők Programjáról


Vissza a hírlevél archívumba