Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Önkéntes program
Napi tevékenységünket közvetlenül támogatják önkénteseink, nélkülük az Alapítvány félkarú óriás, munkájuk nélkülözhetetlen a mindennapjainkban.
Ők nem csak a munkájukkal vesznek részt programjainkban, hanem egyéniségükkel, felbecsülhetetlen egyéni tapasztalataikkal is színt visznek a hétköznapokba.
Olyanok ők, mint a mesebeli hétszín virág, nagyon sokszínű, különböző egyéniség, egy célért tesz hétről-hétre. Önkénteseink számos különböző feladat közül választhatják ki a nekik legtesthezállóbbat; a közelmúltban, egyelőre kísérleti jelleggel indítottuk el például �Pótnagyi� szolgáltatásunkat, melynek keretében a fiatal aktív nyugdíjas afféle pótnagyiként rendszeresen segít sokgyermekes családnak. Már működő klubjaink vezetését is átveszik az önkéntes klubtagok, szükség esetén korrepetálnak, borítékolnak, vagy adminisztrációban segítenek.
Kölcsönös megbecsülés és szeretet jellemzi kapcsolatunkat.

Micve Nap
Minden évben egy napot szentelünk arra, hogy megköszönjük önkénteseink munkáját. Célunk, hogy érezzék megbecsülésünket és szeretetünket. Idén kerek évszámot ünnepelünk; novemberben 10. alkalommal köszöntjük őket.

Egy személyes történet:

Zsuzsi így meséli el, hogy hogyan lett az alapítvány önkéntese:
Két barátnőm mesélt nekem először az Alapítványról és addig-addig győzködtek, hogy beadtam a derekamat és egy nap eljöttem az irodába. Ennek már négy éve és boldog vagyok, hogy hazataláltam.
A szociális munkásoknak segítek az Alapítvány irodájában, adminisztrációs feladatokat végzek. Az önkéntesség számomra kaput nyitott a közösség felé, havonta egyszer összeülünk egy kávéházban beszélgetni és sütit enni. Sajnos a betegség engem sem került el, így lettem alapító tagja az �Életért� klubnak, amely az Alzheimer kór megelőzését és a folyamat lassítását célozza.
Köszönöm az alapítvány dolgozóinak, hogy napfényt loptak napjaimba!

önkéntes nap
További információk az önkéntes programokról


Vissza a hírlevél archívumba