Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Fókuszban a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat
A Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat a MAZS Alapítvány egyik programja, amelynek feladata a nehéz helyzetben lévő zsidó gyermekek, családok támogatása. Célunk olyan közösség létrehozása, amely törődik a rászorulókkal, szeretnénk élhetőbb jövőt biztosítani a gyermekeknek, és több lehetőséget a családoknak. Családsegítő szolgálatunk 2007-es megalakulása óta már több mint 480 családnak (közel 900 fiatalnak) segített különböző szolgáltatások révén.
A Családsegítő a következő szolgáltatásokkal támogatja a gyermekes zsidó családokat:
Szociális szolgáltatások: családgondozás és egyéni tanácsadás, eseti krízissegély és tárgyi segítségnyújtás, jogi tanácsadás.
Mentálhigiénés segítségnyújtás: pszichológiai tanácsadás, szülői hatékonyságnövelő tréning, családterápia, autogén tréning.
Közösségi és szabadidős programok: álláskeresési tanácsadás, mentorprogram, gyermekek nyári táboroztatása, zsidó hagyományok ápolása, Szülő-Klub, önkéntes program, „Generációk Egymásért Klub”.

Pszichológiai tanácsadás
Mentálhigiénés segítségnyújtó csapatunk új szakemberrel, pszichológussal bővült. Az utóbbi időben egyre több rászoruló család fordul hozzánk mentálhigiénés problémákkal, s a segítségnyújtást is sokszor a családon belüli problémák, konfliktusok, életvezetési problémák kezelésével kell elkezdeni. Kibővült csapatunkkal már az előzőekhez képest több családnak tudunk segíteni.

Kérjük, hogy igényeiket minden esetben először a családgondozóknál legyenek szívesek jelezni az (1) 888-9467-es telefonszámon, vagy a jaffejfs@jdc.hu e-mail címen. A közösségi és szabadidős programjainkról bővebb felvilágosítást Soós Ágnestől, a közösségi programok koordinátorától kérhetnek a fenti e-mail címen, vagy az (1) 888-9411-es telefonszámon.

Rendszeres Jaffe programok a Bálint Házban:
Álláskeresési tanácsadás: szerda 9:00-12:00
Szülő-Klub: kedd 9:00-12:00
Szülői hatékonyságnövelő tréning (Anya-csoport): hétfő 12:00-14:00

Várjuk olyan segítő szándékúak jelentkezését, akik szívesen végeznének önkéntes munkát nehéz sorsú családban élő gyermekek érdekében. Jelentkezni lehet: Gündert Z. Anikó, Önkéntes program-koordinátornál az (1) 888-9469 telefonszámon, vagy az ujonkentes@jdc.hu e-mail címen.
További információk a Családsegítőről


Vissza a hírlevél archívumba