Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Pészach
A nyolcnapos ünnep (idén 2011. április 18-26.) az elkerülés és kivonulás emlékét őrzi. A bibliai tíz csapás (mely Egyiptomot érte) közül az utolsó volt az elsőszülöttek halála, ezt a csapást az izraelieknek nem kellett elszenvedniük, mert házaikat megjelölték egy bárány vérével, így a halál elkerülte fiaikat. A csapás után a fáraó engedélyezte, hogy a rabszolgaként élő zsidók elhagyják az országot. Éppen ezért nevezik a szabadság ünnepének (hág háhérut) is.
A Peszáchot megelőző napokban a zsidóság adakozik a szegények, rászorulók javára, hogy nekik is legyen peszáchi lisztjük (kimhá dipiszhá), és ezáltal ők is teljes értékű ünnepet ülhessenek. Fontos, hogy mindenki érezze, ő maga szabadult meg a rabságtól.

A MAZS Alapítvány nehéz élethelyzetben lévő gyermekeket, családokat is támogat, a Pészach ideje alatt is várjuk adományaikat, segítségüket. Adományozási lehetőségekről itt tájékozódhat.
Támogatott családok Széder estén való részvételéhez is várjuk felajánlásaikat, amelyeket Soós Ágnes kolléganőnknek jelezhetnek az (1) 888-9411-es telefonszámon, vagy az Agnes.Soos@mazs.hu e-mail címen. Köszönjük!

Pészachi Rendvacsora, azaz Széder Családoknak a Bálint Házban
április 17. (vasárnap) 16:00 - 19:00
Adományozási lehetőségek


Vissza a hírlevél archívumba