Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Őszi Nagyünnepek
Idén szeptember 28-án este köszönt ránk az újév, Ros Hásáná. A kétnapos ünnepen az ember teremtésének 5772-ik évfordulójára emlékezünk, és megújítjuk az Örökkévalóval kötött szövetségünket a világ létezésére és újjáteremtésére.
mazs

Ezzel a két nappal veszi kezdetét a tíz bűnbánó nap, melynek betetőzése Jom Kipur (idén október 7-e estétől 8-a estéig), az Engesztelőnap, melyen 25 órát böjtölünk, bűneinket bánjuk, és megtérést gyakorlunk.

A megbánás napjai leteltével következik az önfeledt öröm ideje, a Szukkot, sátoros ünnep (idén október 12-én este kezdődik és 20-a estéjéig tart.), melynek legvégén pedig a Smini Áceretet (október 19-20), és a Tóra örömünnepét (20-21) vígadjuk. (forrás: zsido.com)

Az ünnepek alatt is gondoljunk azokra, akiknek nincs lehetőségük ünnepelni. A MAZS Alapítvány a Jaffe Családsegítőn keresztül nagyságrendileg 500 rászoruló családot támogat. Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, tegye az Ön otthonát is az "Adakozás Házává", segítsen, hogy a nehéz helyzetben lévő gyermekes családok is ünnepelhessenek, örömmel fogadjuk tárgyi adományaikat, internetes oldalunkon már online adományozási lehetőséget is biztosítottunk: www.mazs.hu.

Itt az ideje, hogy segítsünk egymásnak, és együtt ünnepeljünk.
Minden kedves Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk! SHANA TOVA!

mazs

Ügyfélfogadás szünetel
Az ünnepek miatt 2011. szeptember 28-án délután 13 órától, szeptember 29-én és 30-án szünetel a telefonos és a személyes ügyfélfogadás a Jaffe Családsegítő Szolgálat irodájában és a MAZS Alapítvány Síp utca 12. szám alatti irodájában is..

Októberben is lesznek szünnapok, melyekről októberi hírlevelünkben tájékoztatjuk Önöket, illetve honlapunkon tájékozódhatnak majd az aktuális ügyfélfogadási rendről.


Vissza a hírlevél archívumba