Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Október az emlőrák jegyében
A JDC/MAZS Alapítvány Marcia Presky Női Egészségmegőrző Programja számos rendezvényt szervezett és támogatott októberben, amelyekkel az emlőrák elleni küzdelemre, a betegséggel kapcsolatos tudnivalókra próbálja felhívni a figyelmet.
2011. szeptember 21-én a program megrendezte második országos mellrákellenes konferenciáját a Novotel Budapest Centrum hotelben.
2011. október

Konferencia a Női Egészségről

Október a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 9. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegségben. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már egyre gyakoribb a 30-as korosztályba tartozók megbetegedése.

A JDC/MAZS Alapítvány Marcia Presky Női Egészségmegőrző Programja számos rendezvényt szervezett és támogatott októberben, amelyekkel az emlőrák elleni küzdelemre, a betegséggel kapcsolatos tudnivalókra próbálja felhívni a figyelmet.

2011. szeptember 21-én a program megrendezte második országos mellrákellenes konferenciáját a Novotel Budapest Centrum hotelben. A rendezvényt Eleni Tsakopolous Kounalakis, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete és Taly Shaul, a MAZS Alapítvány általános igazgatója nyitotta meg. A konferencián megjelent Ilan Mor, Izrael állam Magyarországra akkreditált új nagykövete is. Az USA nagykövetasszonya a rendezvényen második alkalommal adta át a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutató részére.

mazs

A konferencia 220 résztvevővel az emlőrák megelőzésére, a felvilágosítás fontosságára és módjaira, a betegségből való gyógyulás lehetőségeire hívja fel a figyelmet, valamint legújabb kutatási eredményekről tett említést. A rendezvényt a MAZS Alapítvány számos munkatársának önkéntes segítsége is támogatta.

Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen – szűrő és felvilágosító programok vidéken és mellrákellenes nap a Debreceni Fórum bevásárlóközpontban

A mellrákellenes hónapra készülődve szeptemberben a Gold Centerben Zumbathon elnevezéssel tömeges Zumba edzést rendeztek, melynek bevétele a programot támogatja.

mazs

A Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program partnerei segítségével szeptember és október hónapban szűrő és felvilágosító programokat szervezett három vidéki településen: a Tolna megyei Ozorán, Bács-Kiskun megyében Kiskőrösön és a Baranya megyei Baksán. A program célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű kistelepüléseken élő nők emlőszűrését és felvilágosítását segítse elő. A rendezvényeket egyenként több száz résztvevő látogatta, a több mint tíz féle szűrőprogramot kínáló rendezvények 250 hátrányos helyzetű nő mammográfiás emlőszűrését segítette elő.

mazs

Október 7-én Debrecenben, a Fórum bevásárlóközpontban egész napos mellrákellenes programot rendezett a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program támogatásával létrejött Holnapom Egyesület. A „Férfiak a Nőkért” című rendezvényen felléptek Katus Attila aerobik világbajnok, a Rippel testvérek, a Jóban-Rosszban sorozat színészei, illetve videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket Cserhalmi György. A programot látogató kb. 1.500 résztvevő sokat megtudhatott az önvizsgálatról, az egészséges táplálkozásról, a rákbetegségek pszichikai okairól, illetve együtt jógázhattak, tornázhattak a program támogató-partnereivel.


Vissza a hírlevél archívumba