Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Anyaklubok Roma nők számára 4 vidéki településen
Féléves előkészületet követően elsőként Kiskőrösön nyílik meg november 11-én az anyaklub, amely Roma nők, asszonyok számára kínál folyamatosan programokat.
mazs

Az anyaklubok önsegítő csoportokként működnek, ahol a nők közösen megoldást találhatnak olyan problémákra, melyekkel egyedül nem, vagy nehezebben tudnának megbirkózni. A klubok tevékenységét tagjaik szervezik meg és bonyolítják le. Egyik legfontosabb tulajdonságuk az, hogy az anyák elhozhatják gyermekeiket a találkozókra, ahol egy külön szobában vigyáznak rájuk, felváltva. Az anyaklubok olyan közösségi fórumok, melynek célja, hogy megkönnyítsék a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, a közös tevékenységek során jelentős közösségépítő szerepet lássanak el, valamint hosszú távon hozzájáruljanak a közösségek önszerveződéséhez, az állami intézményrendszer felé való érdekérvényesítési képesség növekedéséhez.

A kiskőrösi megnyitót további központok megnyitása követi Szarvason, Pécsett és Szikszón. Az anyaklub programhoz szükséges anyagi segítséget a JDC részéről az IDP programhoz érkező személyes adomány nyújtotta.

Szarvasi Híradó
További információk


Vissza a hírlevél archívumba