Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


IV. Judafest Gasztronómiai Fesztivál: 2011. november 27. - december 1.
November 27-e és december 1-je között rendezik meg Budapesten a negyedik Judafest Gasztronómiai Fesztivált a megújult Kazinczy utcában.
Az erzsébetvárosi Kultúra utcájában az érdeklődők öt napon keresztül ismerkedhetnek a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel, miközben ingyenes kulturális programokkal és koncertekkel várják őket.

judafest

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A látogatók megízlelhetik a kóser ételeket, belekóstolhatnak a hagyományos és a modern zsidó konyha ízeibe, valamint Kárpátalja zsidó ételkülönlegességeibe is. A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal, és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.
Az ételek mellett a szervezők idén számos kulturális programmal várják a Kultúra utcájába látogató felnőtteket és gyerekeket. November 27-én vasárnap, a fesztivál nyitónapján egész nap, míg hétköznaponként délben és délután várják ingyenes programok az érdeklődőket. A Judafesten odesszai kocsmadalokból ad koncertet Jávori „Fegya” Ferenc és Dunai Tamás, de fellép a Delalamm dzsessz formáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak szól Eszményi Viktória és Heilig Gábor koncertje, valamint a Batyuszínház és az Apró Színház előadása. A Judafestre ebédidőben érkező vendégeket a rendezvény öt napja alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják a Kazinczy utcában.
A fesztivál részletes programja és további információ a rendezvény weboldalán www.judafest.org címen érhető el.


Vissza a hírlevél archívumba