Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


"Jövőre ismét hosszabb lesz a szarvasi nyár..."
2012-ben ismét három turnus lesz a Szarvasi Táborban.
Jövőre ismét hosszabb lesz a szarvasi nyár, és így még több gyermek vehet részt programjainkon.
Tisztában vagyunk vele, hogy az egyre nehezebb gazdasági helyzet majdnem minden családot érzékenyen érint, így a részvételi díj megfizetése sokszor komoly nehézségeket, vagy akár leküzdhetetlen akadályt jelent. Minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy egyetlen gyermek se maradjon ki a Szarvasi Tábor élményeiből, ezért törekszünk arra, hogy kisebb vagy nagyobb ösztöndíjjal segítsük azokat, akiknek szükségük van rá.
Fontos tudni, hogy a szülők által befizetett részvételi díj csupán töredéke a táborozás önköltségének, ami közel 180.000 Ft résztvevőnként. A new york-i székhelyű JDC (Joint) a MAZS Alapítványon keresztül fedezi a magyar táborozóknak azt a különbözetet, ami az önköltség és a részvételi díj között keletkezik.
Sok családnak azonban még a JDC (MAZS) által támogatott részvételi díj befizetése is lehetetlen. Nekik a MAZS Alapítvány Jaffe Családsegítő szolgálata nyújthat segítséget. Jaffe támogatásban 2011–ben a magyar táborozók közel negyede részesült.

A nyári turnusok időpontjai: július 8–20., július 22.–augusztus 3. és augusztus 5–17. További információk már elérhetőek a tábor weboldalán (szarvastabor.hu). A regisztráció kora tavasszal indul.

SAPKASÁL TÉLI TÁBOR
A Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor, a Hanoar Hatzioni és a Hasomer Hacair együttműködésével téli tábort szervez.
Időpont: 2011.12.26 – 30.
Helyszín: Szolnok
Öt nap, annál több érdekes dilemma. Útelágazások, örökérvényű kérdések és a saját válaszaid. Népünk története során újra és újra felbukkanó döntési helyzetek, és az akkori jelen megoldásai. Te másképp döntenél? Időutazás – sok izgalommal.
Regisztrálni a szarvasi tábor weboldalán, a Sapkasál Téli Tábor menüpont alatt lehet, november 23-tól. A részvételi díj befizetéséig a jelentkezés feltételes. A Sapkasál Téli Tábor részvételi díját csak készpénzben tudjuk elfogadni. Fizetni a Bálint Ház információs pultjában (1065 Budapest, Révay utca 16.) vagy az ifjúsági szervezetek vezetőinél lehet.
Jelentkezés


Vissza a hírlevél archívumba