Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Kreatív Kézműves foglalkozások indulnak a Jaffe Programban
A Jaffe Családsegítő Szolgálat hétfőnként 10-12 óra között Kreatív Kézműves Foglalkozásokat tart ideiglenesen a Bálint Házban (1065 Bp., Révay u. 16.), amelyre várja a családok jelentkezését (nem csak a Jaffe programban regisztrált ügyfeleket).
A foglalkozások március végétől a most felújítás alatt álló épületünkben kapnak helyet (VII. ker. Síp utca 17.).
A Kézműves Műhelyben egyedi kézműves technikákat sajátíthatnak el (szövés, nemezelés, patchwork, gyöngyszövés, selyemfestés, agyagozás, üvegfestés, vesszőfonás, varrás, kötés, horgolás, hímzés, kalligráfia, gyertyakészítés, stb).
A Kézműves Műhely célja, hogy az itt előállított ajándék-, és egyéb tárgyakat a Narancsliget Adományboltban értékesíthessük, ezzel is hozzájáruljunk - az egyre nehezebb gazdasági helyzet miatt bajba került - rászoruló gyermekes családok támogatásához. Az Adományboltban eladott áruk értékesítéséből befolyt összeggel ugyanis száz százalékban a Jaffe Családsegítő által támogatott családokat segítjük.

A Kézműves foglalkozásokon első körben felmérjük, közösen kitaláljuk, hogy ki mihez ért, ki hogyan tud hozzájárulni célunk eléréséhez.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Varrógép felajánlást, amit weboldalainkon és facebook oldalunkon kértünk, s amely segítségével megkezdődhetnek a varrási feladatok is a Kézműves Műhelyben. Köszönjük!

Hamarosan elindul ún. „Szívességcsere Központunk” is, ahol nem csak tárgyi adományok, hanem szolgáltatások kérése és felajánlása találkozhat (pl. valakinek angol korrepetálásra van szüksége, cserébe fel tud ajánlani ház körüli javítási munkákat másnak…).
Erről a programunkról a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

Kézműves Műhellyel kapcsolatos további információk:
Telefonszám: +36 1-888-9403, E-mail: muhely@jdc.hu
Kézműves Foglalkozások 2012-es tervezett programjai


Vissza a hírlevél archívumba