Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Holokauszt Túlélők Programja, házi gondozás és otthoni szakápolás szolgáltatások áttekintése
2011-ben a MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélők Programja különleges és megtisztelő feladatot
kapott; a Német kormány extra adománya lehetővé tette számunkra, hogy gondozás-ápolás
szolgáltatásunk mértékét a háromszorosára bővítsük. Különleges a feladat, mert hasonló mértékű lehetőséggel még nem találkozott a program és megtisztelő, mivel az adomány kezelése nagyfokú szakértelmet igényel és bizalmat feltételez az adományozó részéről.
Egy év távlatában érdemes megállni egy pillanatra és áttekinteni a 2011-ben, az adománnyal kapcsolatban elvégzett munkát.
Számos egyéb értesítés mellett, több mint 5000 levelet küldtünk el azért, hogy új támogatottakat vonjunk be a programba. A beérkező pozitív válaszokra azonnal reagáltunk és az indokolt esetekben a lehető legrövidebb idő elteltével biztosítottunk gondozást, ápolást, gyógytornát vagy takarítást.
Ezzel párhuzamosan, az adományozó szigorú előírásainak megfelelően dokumentáltuk az adomány felhasználását. Az elvégzett rendkívüli munkáról pontosabban beszélnek a számok; 2011-ben több mint 1600 rászoruló kapott gondozás-ápolásszolgáltatást, ami éves szinten több mint 415.000 szolgáltatás órát jelent.
A rezsi és gyógyszerköltség támogatás mellett a gondozás és az ápolás a Holokauszt Túlélők
programjának két legfontosabb tevékenysége, amelyek segítségével a rászoruló támogatott az esetek többségében továbbra is megszokott környezetében, otthonában maradhat és nem kényszerül kórházi ápolásra.
2012-ben arra törekszünk, hogy a már beindított szolgáltatásokat minél magasabb színvonalon, a támogatott élethelyzetének a lehető legmegfelelőbben biztosítsuk.


Vissza a hírlevél archívumba