Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Induló és bővülő programok a Jaffe Családsegítőnél
Család-, és párterápia
A TÁMOP- 5.5.1-11/1 „Narancsliget” - „Közösségi kezdeményezések és önkéntes programok támogatása - A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretein belül bővítjük család-, és párterápiás szolgáltatásunkat.

A család-, és párterápia a pszichológiai segítségnyújtás egyik leghatékonyabb formája, amely a pár, vagy a család minden tagjának részvételével történik. Olyan esetekben is használható, ahol a családban az apa vagy az anya hiányzik, viszont esetleg más tagok fontos szerephez jutnak.
A család, vagy a pár egységet képez, a tagjainak pedig nagyon komoly erőforrásai vannak ahhoz, hogy együtt képesek legyenek megoldani problémáikat. A tanácsadás szempontjából elengedhetetlen, hogy a problémában érintett és érdekelt valamennyi tag vegyen részt benne, a hatékonysága is ezen múlik.
Életvezetési problémák, családon, párkapcsolaton belüli feszültségek, gyermeknevelési problémák, megváltozott élethelyzetekkel (pl. munkanélkülivé válás) kapcsolatos problémák megoldásában tudnak segítséget nyújtani szakembereink.
Bejelentkezés: első lépésben mindenkitől azt kérjük, hogy regisztráltassa magát a Jaffe Családsegítő Szolgálatnál, ha ezt még korábban nem tette meg. A regisztrációt szakképzett családgondozóinknál kérheti a lenti elérhetőségeken és ügyfélfogadási időben. A bejelentkezés után irányítja tovább az esetet a családgondozó a terapeutáknak.
Első interjú: a terapeuták részvételével sor kerül egy kölcsönös bemutatkozásra, az ügyfél elmondhatja, hogy mi az a probléma, amelyhez ő segítséget kér, illetve számba veszik, hogy kik érintettek a problémában, avagy kiknek a részvétele szükséges a tanácsadás során.
1-1 ülés 90 percig tart, az alkalmak számát a szakemberek határozzák meg az érintett személyekkel egyeztetve.
A megajánlható ülések száma minimálisan 3-5 alkalom.
Az ülések alkalmával közösen felkutatjuk a család, illetve pár által hozott probléma okát és különböző feladat megjelölésekkel, tisztázásokkal törekszünk alkalomról alkalomra a gondok kiküszöbölésére. Az ülések befejezésekkor összegzésre kerül sor, ahol minden résztvevő észrevétele, tapasztalata elhangzik. A további segítés lehetőségének fenntartásával zárjuk tanácsadó munkánkat.
További információk


Vissza a hírlevél archívumba