Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Az USA Nagykövete nyitja meg az országos mellrákellenes konferenciát
Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2012
Helyszín: XII. Larus Étterem és Rendezvényközpont
Időpont: 2012. október 4.

2012. október 4-én a Susan G. Komen for the Cure és az American Jewish Joint Distribution Committee támogatásával a Magyarországon hat éve működő Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program harmadik országos mellrákellenes konferenciáját tartja „Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2012” címmel.

A rendezvényt Eleni Tsakopolous Kounalakis, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete nyitja meg. A nagykövetasszony a rendezvényen második alkalommal adja át a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutató részére.
A konferencia ebben az évben a mellrákkal diagnosztizált betegek rehabilitációjának fizikai és mentális lehetőségeit igyekszik feltárni, az emlőrák fiatalkori és terhesség alatti előfordulását, az emlőrák öröklődő kockázatát és diagnosztikai lehetőségeit ismerteti. Emellett az emlőrák megelőzésére, a felvilágosítás fontosságára és módjaira, a betegségből való gyógyulás lehetőségeire hívja fel a figyelmet, valamint legújabb kutatási eredményekről tesz említést.
A konferencia meghívottai elsősorban érintettek, önsegítő csoportok és azokat vezető szakápolók, szűrésben dolgozók, egészségfejlesztők, védőnők, a témával foglalkozó civil szervezetek és az emlőrák gyógyításával foglalkozó szakemberek lesznek.

A konferencia szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy október a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 9. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegségben. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már statisztikailag is jelentős az előfordulása 30-as korosztályba tartozók körében.


Vissza a hírlevél archívumba