Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Család-, és pár konzultáció
2013-ban folytatódik a család-, és pár konzultáció. Kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

A konzultáció során szakembereink életvezetési problémák, családi- és párkapcsolati feszültségek, gyermeknevelési problémák, megváltozott élethelyzetekkel (pl. munkanélkülivé válással) kapcsolatos gondok megoldásában nyújtanak segítséget.
A pár, a család, egység. A tagjai ezért komoly erőket tudnak mozgósítani rá, hogy az egységben fellépő, az egységet szétfeszítő problémákat legyőzhessék. A szakember ezeknek az energiáknak a megtalálásában és mozgósításában segít. A tanácsadás sikerének feltétele, hogy valamennyi érintett és érdekelt családtag részt vegyen a foglalkozásokon.
A Jaffe Családsegítő Szolgálat elérhetősége
A terápiát vezető szakemberek: Dr. Fischer Miklós és Dénes Eszter
Család-, és párterápiás foglalkozások helyszíne: 1075 Budapest, Síp utca 17.
Minden résztvevőtől azt kérjük, hogy első lépésként jelentkezzék be a Jaffe Családsegítő Szolgálatnál. A regisztrációt szakképzett családgondozóink végzik, ők kötik össze a jelentkezőket a terapeutákkal. Elérhetőségük alább olvasható.
Az első interjú témája a pszichológus és a jelentkező kölcsönös bemutatkozása, a probléma fölvázolása, az érintettek körének meghatározása, hiszen az ő részvételük a tanácsadás folyamán végig szükséges.
Ezután legalább 3-5 ülés szükséges ahhoz, hogy a pszichológus segítségével közösen felkutassák a család-, illetve a pár problémáinak az okát, és különböző feladat megjelölésekkel, tisztázásokkal alkalomról alkalomra törekedjenek a gondok kiküszöbölésére. A szükséges alkalmak számát a szakember az érintettekkel egyeztetve határozza meg, Egy-egy ülés 90 percig tart.
Az ülés sorozat befejezésekor összegzésre kerül sor, ahol minden résztvevő elmondja észrevételeit, tapasztalatait. A további segítés lehetőségének fenntartásával zárul le a tanácsadás.

Ezt a programunkat a TÁMOP- 5.5.1-11/1 „Narancsliget” - „Közösségi kezdeményezések és önkéntes programok támogatása - A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című nyertes pályázatunk keretén belül sikerült bővítenünk.


Vissza a hírlevél archívumba