Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
„Aki a szegénynek barátságtalanul ad, még ha 1000 dinárt is, akkor sem számít ez érdemnek. Adjon neki barátságosan, örömmel, és érezzen vele együtt az ő bajában.”
(Maimonidesz: A szegények adományainak törvényei)
A Joint Magyarországot / MAZS Alapítványt 20 éve alapította a JDC (American Jewish Joint Distribution Committee). A családokért, a közösségért dolgozunk, fő célunk, hogy támogassuk a sokat szenvedett, Holokausztot túlélt, anyagiakban szűkölködő idős embereket. Emellett szociális, családsegítő, egészségmegőrző, oktatási programok révén támogatjuk a rászoruló zsidó családokat, és különböző programok szervezésével jelentősen hozzájárulunk a zsidó közösségi élet és a hagyományok megőrzéséhez.
A zsidó közösségek támogatásán kívül, hazánkban a „Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program” keretében az emlőrák minél korábbi szakaszában való felismeréséért, gyógyításáért dolgozunk.

"Szociális programjaink megvalósításához, további működtetéséhez szükségünk van a közösség tagjainak támogatására is. Partnerkapcsolatok, együttműködések kiépítésére törekszünk a rászoruló zsidó családok, idősek támogatása érdekében. Legfontosabb célunk önálló, gondoskodó zsidó közösség építése." (Csomó Shaul Taly, a MAZS Alapítvány általános igazgatója)


Tudta Ön, hogy...

a JDC (a MAZS Alapítványon keresztül) az elmúlt 20 évben jóléti szolgáltatásaival több tízezer zsidó embert támogatott 100 millió dollár értékben?