Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Törzsvendégek a MAZSola Nyári Napközis Táborban
Budapest, 2015.07.30.


Idén is jöttek a táborba gyerekek szép számmal. Többen, mint régi barátok üdvözölték egymást, hisz évek óta együtt töltenek egy vagy két hetet a nyár derekán, munkatársaink és önkénteseink vigyázó szemétől kísérve. Ők rendszerint olyan 7 és 14 év közötti nebulók, akiknek a szülei úgy gondolják, a családi nyaraláson felül a tartalmas, közösségben eltöltött szünidő teszi emlékezetessé a nyarat.
A hagyományosan a Bálint Házban működő MAZSola Táborban idén is a felszabadult, aktív kikapcsolódásé a fő szerep. Kirándulás, sportprogramok, színjátszás, állatkerti és múzeumi látogatások teszik teljessé az élményt.
A kézműves foglalkozásokat idén a kreativitás még erősebb szelleme hatotta át. Olyan, többféle anyagot felhasználó rajzokat (valójában kollázsokat) készítettek a résztvevők, amiket egy iparművész majd háromdimenziós figurákban testesít meg, ezekből a terv szerint kiállítás nyílik a gyerekek legnagyobb örömére. A munka során ezek a mondatok hangzottak el leggyakrabban: Mindenki tud alkotni! Bízz magadban! Minden rajz jól sikerül! Minden megoldás jó!
Csoda, hogy szépeket alkottak ilyen inspiráció mellett? :)


Tudta Ön, hogy...

Több mint 100 önkéntesünk látogatja rendszeresen a Holokauszt túlélőket.