Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


A MEGVALÓSULT ÁLOM CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA A BÁLINT HÁZBAN OKTÓBER 1-JÉN 17 ÓRAKOR!
Budapest, 2015.09.22.


Kacska fülű kutyus, ugrásra kész macska, gombszemű manó és még sok más, gyermeki fantázia alkotta élőlény szerepel azon a kiállításon, amely október 1-jén nyílik meg a Bálint Házban. A tárlat különlegessége, hogy a JDC-MAZS Alapítvány által szervezett MAZSola nyári Tábor 7 és 14 év közötti nebulóinak rajzait (valójában: többféle anyagot felhasználó kollázsait) egy profi iparművész háromdimenziós figurákban testesített meg.

A bemutatás tematikája lehetővé teszi, hogy izgalmas felfedezést tegyünk, hogyan válik a lehető legszabadabban megalkotott, fantáziadús gyermekrajz egy szakember kezében kézzelfogható mesebeli figurává, művészeti értékké. A gyermeki álom és a belőle készült háromdimenziós parafrázis ugyanis egymás mellett, kéz a kézben szerepel.

A kiállítási anyagot végignézve jól érzékelhető, hogy a nyári kézműves foglalkozásokat milyen nyitott szellemű, inspiráló kreativitás hatotta át. A munka során ezek a mondatok hangzottak el leggyakrabban: Mindenki tud alkotni! Bízz magadban! Minden rajz jól sikerül! Minden megoldás jó! Csoda, hogy ilyen egyedi, különleges művek születtek?

Az együtt álmodás és alkotás izgalmas végeredménye megtekinthető a Bálint Házban október 1-től 19-ig minden nap 9 és 20 óra között, az egyéb programoktól és az őszi ünnepektől függően. Kérjük, látogatása előtt tájékozódjon a Bálint Ház honlapján.


Tudta Ön, hogy...

Több mint 100 önkéntesünk látogatja rendszeresen a Holokauszt túlélőket.