Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Délutáni Iskola indul a Jaffe programba regisztrált szülők gyermekeinek a zsidó hagyományokról a Bálint Házban
Budapest, 2015.11.16.


Kedves Szülők!
Kérjük, olvassa el levelünket, és amennyiben alábbi programunk felkeltette az érdeklődését, jelezze a Jaffe Családsegítő Szolgálat munkatársának.
A Bálint Ház a jövő évtől délutáni zsidó iskolát nyit az elemis (1-4. osztályig) nem zsidó iskolába járó diákok részére.
Az iskola egyszer egy héten kerül megrendezésre, a tanítási idő két óra lesz.
Terveink szerint igény esetén a jelentkező gyerekeket önkéntes fiatalok segítségével hivatásos sofőr szállítaná az iskolákból a Bálint Házba, így a szülőknek a gyermekek utaztatása nem jelent majd extra terhet.
Az iskola célja, hogy a nem zsidó elemi iskolás diákok is lehetőséget kapjanak a zsidó hagyományok alapos és rendszeres megismerésére valamint, hogy már ebben a korban kapcsolatuk alakuljon a zsidósággal, megismerjék egymást és közösség épüljön belőlük. Hosszú távú célunk az is, hogy olyan szülőknek adjunk lehetőséget gyerekeik zsidó oktatásának megoldására, akik nem szívesen íratják be őket az iskolai hittanra valamilyen oknál fogva.
A tantervet gyakorlott pedagógusok és a szarvasi tábor oktatási csapata készíti majd, a heti két órának egyik fele a zsidó hagyományokba vezeti be a gyerekeket játékos, interaktív módon, a második óra pedig változó lesz, kézműves foglalkozás, drámajáték, sport, tánc, stb. A programban lesz majd találkozás rabbikkal, ifjúsági vezetőkkel, olyan fiatalokkal, akik példaként szolgálhatnak.
Ezzel a levéllel szeretnénk felmérni az igényeket, megtudni, körülbelül hány érdeklődőre számítsunk. Az első félév egy kísérleti időszak lesz, reményeink szerint 10-15 diákkal már elindítjuk az iskolát.
Amennyiben valóban érdekli Önöket a program, a részvételi szándékot a szállítási igényük megjelölésével, esetleges észrevételeikkel együtt jelezzék, hogy teljes információval indulhassunk neki ennek az új és reményeink szerint sikeres programnak.

Köszönjük az együttműködést,
Fritz Zsuzsanna
Igazgató
Bálint Ház

Rőfös-Horváth László
Programvezető
Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat

A JAFFE Zsidó Családsegítő Szolgálat elérhetőségei:
1075, Bp., Síp utca 17.
Telefonszám:(1)599-9190
E-mail: jaffejfs@jdc.hu


Tudta Ön, hogy...

Több mint 100 önkéntesünk látogatja rendszeresen a Holokauszt túlélőket.