Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


140 önkéntest ünnepeltünk!
Budapest, 2015.12.04.

Ha egy szervezetnek több önkéntese van, mint a munkatársak száma, azt jelzi, hogy az ott dolgozók valamit jól csinálnak. Az önkéntesek aktív részvétele nemcsak annak a jele, hogy az adott küldetéshez érdemes csatlakozni, de azt is, hogy az alapítvány megbecsüli a körülötte önzetlenül tevékenykedők munkáját. A JDC-MAZS Alapítvány Micve Napján/Önkéntesek ünnepén 2015. november 29-én a MAZSIHISZ Goldmark termében közel 140 önkéntest ünnepeltünk. Ezen a napon mi, munkatársak, hálánk és tiszteletünk jeléül, magunk szolgáltuk ki az önkénteseket.A tórai hagyományok szerint a zsidó élet középpontjában a rituális előírások és a rendszeresen végre hajtandó jócselekedetek, azaz a micvék állnak. A micve több mint puszta pozitív megnyilatkozás, a micve egy tudatos felajánlás az elesettek megsegítésére. A szívből jövő, az egyéniséget is magába foglaló, önkéntes munka során az ember a legdrágább kincsét, a szabadidejét ajánlja fel a rászorulóknak. Mindezt önszántából, örömmel és önzetlenül.
Az ez évi Micve Nap/Önkéntesek ünnepe nemcsak felemelő, de családias is volt. Az Önkéntes Programok vezetője, Drelyó Ági, és az önkéntes koordinátorok érzelemgazdag köszönetnyilvánításai adták meg az alaphangot, Rőfös László moderátor közreműködésével. Kriston Linda a Bálint Ház, Varga Veronika, a Narancsliget, Mokos Judit, a Mentor program, Tóth Ildikó, a Szenior Tábor, Soós Ágnes, a Jaffe Családsegítő és Gündert Anikó, a Holokauszt Túlélők Programja nevében köszönte meg az önkéntesek áldozatos munkáját, majd Gündert Anikó átnyújtotta a három legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó önkéntesnek - Kiss András Emilné Joli, Szabadfalvi Éva és Takács Ferencné - járó díjakat. Taly Shaul, a JDC-MAZS általános igazgatója kiemelte az önkéntes tevékenység hatékonyságát, és köszönetet mondott az elmúlt évben végzett munkáért, végül Kiss Henriett, a MAZSIHISZ alelnöke beszélt a közösség és együttműködés erejéről.
A díjazottak az elismerésen túl még valami rendhagyót és emlékezeteset is kaptak. Miután szavakba foglalták a díj átvételekor tapasztalt érzéseiket, a Rögtönzések Színháza művészei ezt színházi élménnyé emelték, az improvizáció spontán eszközeivel, finom humorral fűszerezve.
A műsort a Pankastic zenekar programja zárta, majd munkatársaink és önkénteseink, mint egy nagycsalád tagjai, közösen elfogyasztottuk a kóser vacsorát, közben beszélgettünk a közösséget érintő, aktuális témákról, és gratuláltunk egymásnak az elmúlt időszakban, közösen elért eredményekhez.


Tudta Ön, hogy...

Több mint 100 önkéntesünk látogatja rendszeresen a Holokauszt túlélőket.