Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Közel 150 gyermek kalandos hanukája a Jaffe és Bálint Ház jóvoltából!
Budapest, 2015.12.15.


A hanuka, azaz a fény ünnepe a jeruzsálemi szentély i. e. 165-ben a görögöktől való felszabadítására, majd a szentély újraavatására emlékeztet. Az ekkor történt csoda ̶ egy napra elegendő olaj nyolc napon át égett ̶ , évről évre önfeledt örömünnepet vált ki a közösség tagjaiból, ahol a főszerep természetesen a gyermekeké.
Ebben az évben a ceremónia a szokásos helyen, a Bálint Házban, ám rendhagyó módon, a kalandok jegyében zajlott. A Jaffe Zsidó Családsegítő meghívását 41 család fogadta el, közel 60 gyermek részvételével.
Az épület három emeletét elfoglaló, giga játék megállóiban fizikai és szellemi feladványokat kellett megoldani kicsiknek és nagyobbaknak a hőn vágyott ajándékok elnyeréséhez. Sürögtek, forogtak a lelkes csemeték, a szülők a háttérben drukkoltak a feladat teljesítése közben. Volt óriás társasjáték, fánkdíszítő műhely, mézeskalács-hanukiakészítés, arcfestő varázsló, bűvös trendelli-pörgető verseny, kézműves kuckó és még sok egyéb élményforrás. A programot a Makám zenekar koncertje és a közös gyertyagyújtás Verő Tomi szuperrabbival koronázta meg.
Tudta Ön, hogy...

Több mint 100 önkéntesünk látogatja rendszeresen a Holokauszt túlélőket.