Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Ön is segíthet
Copyright MAZS
ADHAT-vonal, az adományozás egyszerű, gyors formája
Sokan érzik úgy, hogy a közösséget, amihez tartoznak, valamivel támogatniuk kéne, ám a nagyobb összegű adományozást anyagi hátterük nem teszi lehetővé. Az ADHAT vonalat éppen ezeknek a segíteni akaró embereknek találták ki.

A NIOK Alapítvány (Nonprofit Információs és Oktatási Központ, (www.adhatvonal.hu) által kidolgozott és működtetett rendszer koncepciója a „sok kicsi sokra megy” ősi elvre épül, azaz egy nonprofit szervezet munkáját úgy is hatékonyan segíthetjük, ha kis összeggel, de rendszeresen támogatjuk. Még pedig a lehető legkézenfekvőbb módon: mobilon keresztül!

Működése egyszerű:

Ha Ön bármilyen hálózatról felhívja a 13600-as számot, és ott beüti a 29-es, azaz a JDC-MAZS Alapítvány kódját, így kevesebb, mint egy kapucsínó értékével, azaz 250 Ft-tal támogatja a szervezetet.

Önnek egy hívás/SMS, a közösségnek kézzelfogható segítség!

Az alábbi szolgáltatókon keresztül lehet hívást/SMS-t kezdeményezni:


A pályázaton nyert ADHAT-vonalat a JDC-MAZS Alapítvány közhasznú szervezetként 2016. december 31-ig tartó határozott időtartamra használja. Az adománygyűjtésből befolyt összeget az alapítvány szándéka szerint az általa működtetett, alább felsorolt nyolc programja között osztja szét.Segítségét előre is köszönjük! Kérjük, ha van olyan barátja, ismerőse, akiről úgy gondolja, hogy számára is szimpatikus lehet ez az adományozási forma, küldje el adományvonalunkat:Az ADHAT-vonalról további részleteket a www.adhatvonal.hu oldalon olvashat.
Az adományozásról
A zsidó embereknél a segítségnyújtásnak és a jótékonykodásnak hagyományosan fontos szerepe van. Mindig kiemelt figyelmet és energiát fordítottak a közösségi élet megszervezésére, fenntartására és a rászorultak támogatására.

A közvélekedéssel ellentétben Magyarországon ma is számos zsidó család él szűkösen és szorul segítségnyújtásra, támogatásra.

Az Alapítvány főként nemzetközi forrásokból biztosítja szerteágazó szociális tevékenységeinek anyagi hátterét. Ezek a programok a jövőben azonban csak úgy maradhatnak működőképesek, ha a hazai források (magánszemélyek, szervezetek adományai, állami támogatások) is elérhetővé válnak.

Hogyan segíthet?
Online adományozással, banki átutalással, vagy postai csekken történő befizetéssel
Várjuk önkéntesek jelentkezését!
Várjuk önkéntesek jelentkezését!
A Joint Magyarország / MAZS Alapítvány Önkéntes programja várja fiatalok, és olyan segítő szándékúak jelentkezését, akik szívesen végeznének önkéntes munkát akár idős holokauszt túlélők, akár nehéz sorsú családban élő gyerekek érdekében.
Szeretettel várunk minden tettre kész érdeklődőt, aki szeretné szabadidejének egy részét Önkéntes munkával, segítségnyújtással eltölteni.

Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségeken:
Gündert Z. Anikó, Önkéntes program-koordinátor
Telefon: 888-94-69
E-mail cím: ujonkentes@jdc.hu
A Joint Magyarország / MAZS Alapítvány 2010 szeptemberétől az alábbi tevékenységekre keres önkénteseket:
- Önkéntes korrepetáló, főleg angol nyelvből, aki heti 1-2 órát foglalkozna a tanulásban elmaradt gyerekekkel. Helyszín: Bálint ház

- Önkéntes sofőr, aki 10-15 fő szállítására alkalmas mikrobusszal vagy akár személyautóval rendelkezik. Alkalmanként Budapest területén belül elsősorban temető látogatására, vagy a zsinagógába történő eljutásban segítené az idős embereket.

- Önkéntes látogató, aki idős, lakásukhoz kötött Holokauszt túlélőket látogat meg Budapesten, 2 hetente egyszer kb. 2 óra, vagy hetente egyszer kb. 1 óra időtartamban.

- Olyan önkéntest, aki a rászorulók lakásában vállalna apróbb javításokat, iparos munkát.

Jelentkezési lap

Név:
Születési év:
Telefonszám:
E-mail cím:
Ezt vállalom:
Gyakoriság:

Online adományozás, banki átutalás, postai csekken befizetés
Adományozzon Ön is a Joint Magyarország / MAZS Alapítvány által támogatottak javára! Felajánlásával segíthet, hogy egy Holokauszt túlélőnek meleg ételt tudjunk juttatni, vagy játékcsomagot vigyünk egy rászoruló kisgyermekes családnak.
Minden forint számít, minden felajánlást hálásan fogadunk!


Tudta Ön, hogy...

a „Tzedakah”, azaz a jótékonykodás a zsidó értékrend szerint vallási kötelezettség, melyet az embereknek anyagi helyzetüktől függetlenül gyakorolniuk kell.