Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Sajtószoba
Copyright MAZS
Most adjunk! meleg étel osztó akció
mostadjunk.wordpress.com, 2013. márc. 1.

Most adjunk! – elnevezéssel indít számos hazai zsidó civil szervezet és magánszemély meleg étel osztó akciót most vasárnap a VII. kerületi Klauzál téren. Az összefogás mottóját az ismert talmudi idézet adja: „Három dolgon áll a világ: a Tórán, az Isten szolgálatán és a jótékonyságon.” (Misna, Ávót 1:2) Az összefogás célja, hogy felhívja a figyelmet az elesettek és rászorulók gondjaira, a személyes segítség és a közösségi felelősségvállalás fontosságára.

Részletek
Külföldi példák nyomán Budapesten is megnyílt a Narancsliget Adományközpont, hogy segítsen a szegény, gyermekes családokon
MTI, galamus.hu, 2012. március 22.

A Narancsliget Adományközpontban magánszemélyek, cégek és vállalatok ajánlhatnak fel jótékony célra árukat és az ezekből befolyó összeggel támogatja az alapítvány a rászoruló gyermekes családokat.

Részletek
Narancsliget Adományközpont nyílt Budapesten
MTI, 2012. március 22.

A JDC Magyarország / MAZS Alapítvány külföldi sikeres példák mintájára megnyitotta a Narancsliget Adományközpontot. Az adományközpontban eladott áruk értékesítéséből befolyt összeggel az alapítvány a nehéz helyzetben lévő gyermekes családokat támogatja. A Narancsligetben értékesített tárgyi adományokat magánszemélyek és cégek, vállalatok ajánlják fel jótékony célra.

Részletek
Segítsen adója 1%-ával, hogy segíthessünk!
Copyright MAZSSajtóközlemény, 2012. március 19.

A tavaly decemberben megnyílt Narancsliget Adományközpont létrehozója, a JDC Magyarország/MAZS Alapítvány idén is kéri a közösség segítségét ahhoz, hogy tovább folytathassa támogatói munkáját.

Részletek
IV. Judafest Gasztronómiai Fesztivál
Copyright MAZSEsti hírlap, Breuerpress.com, Kultúrport, 2011. november 17.

2011. november 27-december 1.
Egy újabb izgalmas gasztronómiai találkozás

November 27-e és december 1-je között rendezik meg Budapesten a negyedik Judafest Gasztronómiai Fesztivált a megújult Kazinczy utcában. Az erzsébetvárosi Kultúra utcájában az érdeklődők öt napon keresztül ismerkedhetnek a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel, miközben ingyenes kulturális programokkal és koncertekkel várják őket.

Részletek
Most cirkuszolj! - Kölyökfesztivál Budán
MTI, 2011. október 12.

A budai Lauder Javne Iskolában vasárnap reggeltől estig a cirkusz körül forog majd a világ a II. Judafest Kölyöknapon.

Részletek
Ünnepélyes Tóraavatás a Szarvasi Táborban
Mazsihisz.hu, 2011. augusztus 11.

A Tóra-tekercset Jickó, azaz Jichák Chájim Roth emlékének ajánlják, aki 14 éven keresztül volt a tábor legendás vezetője, és 2010. április 11-én hunyt el. A mintegy 100 éves Széfer Tórát a romániai Ceausescu Elnöki Palota sötét pincéjéből Menachem Hacohen rabbi és az izraeli Menorah Egyesület mentette meg az enyészettől, és öt évvel ezelőtt Izraelbe vitte.

Részletek
Ünnepélyes Tóraavatás a Szarvasi Táborban
Copyright MAZSMTI, Zsido.com, Hirolvaso.com, Breuerpress.com, 2011. augusztus 11.

Augusztus 10-én délután ünnepélyes keretek között tartottak Tóraavató ünnepséget a MAZS Alapítvány által fenntartott Szarvasi Lauder-Joint Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Táborban.

Részletek
Adomány a Vöröskeresztnek
Copyright MAZSMTI, Breuerpress, GyulaTV, 2011. július 28.

Több mint 7 millió forint értékű adományt juttatott a Magyar Vöröskeresztnek a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány szarvasi Lauder Ifjúsági Tábora.

Részletek
Zsidó adomány a Vöröskeresztnek
BEOL.hu, 2011. júl. 28.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány szarvasi Lauder Ifjúsági Tábora több mint hétmillió forint értékű adományt ajánlott fel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének. Ezt szerdán az érintettek Szarvason sajtótájékoztatón adták hírül.

Részletek
Több mint 7 millió forint értékű adományt kapott a Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének honlapja, 2011. júl. 27.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány szarvasi Lauder Ifjúsági Tábora több mint 7 millió forint értékű adományt jutatott szervezetünknek. Friedman Sasha táborvezető elmondta, hogy a tábor idei jelmondata "Törődjünk együtt önmagunkkal, embertársainkkal és a világgal!" - ehhez kapcsolódóan gondolták úgy, hogy felajánlást tesznek a legnagyobb hazai segélyszervezetnek, az idén 130 éves Magyar Vöröskeresztnek.

Részletek
Fes­ztivál a klezmer és ­a flódni körül
Helyi Téma online, 2011. június 7.

Június 5-én újra megrendezték az ingyenes Judafest Vircsaft utcafesztivált a Kazinczy utcában. A vásári hangulatban kóser ételillat keveredett a világzenével, de nagy szerepe volt az öniróniának és a játéknak is.

Részletek
Judafest utcafesztivál a Kazinczy utcában
Turizmus.com, 2011. június 2.

Június 5-én, vasárnap negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Judafest Vircsaft - utcafesztivált. A hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczy utcában, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat reggeltől estig.

Részletek
Vasárnap utcafesztivál lesz a régi pesti zsidó negyedben
Stop.hu, 2011. június 2.

Koncertekkel, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat a régi pesti zsidó negyedben a Judafest vircsaft nevű utcafesztiválon vasárnap reggeltől estig.

Részletek
Életre kel a hajdani zsidó negyed
Hirado.hu, 2011. június 2.

Több ezer embert várnak hétvégén a VII. kerületi Kazinczy utcába, ahol Judafest Vircsaft néven kulturális és gasztronómiai fesztivált rendeznek.

Részletek
IV. Judafest Vircsaft
EST.hu, 2011. május 31.

Negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Judafest Vircsaft utcafesztivált. A hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczy utcában vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat reggeltől estig.

Részletek
Óriási zsidó vircsaft Budapesten
Mindennapi.hu, 2011. május 24.

Június 5-én, vasárnap negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Judafest Vircsaft - utcafesztivált a hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczy utcában, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat reggeltől estig. A Judafest Vircsaft június első vasárnapján egy napra ismét életre kelti a Kazinczy utcát, amelyet egykor kóser húsüzem, rézárugyár, kártyafestő, üvegcsiszoló, és számos más műhely töltött meg nyüzsgéssel. A különleges hangulatú helyszínen a zsidó konyha remekeivel, judaikával, kézművesekkel, képzőművészekkel, kiállítókkal, könyvkereskedőkkel, ingyenes koncertekkel, és számos érdekes programmal várják a közönséget. A programok helyszíne a Kazinczy utca Dob utca és Király utca közötti szakasza.

Részletek
Judafest utcafesztivál a Kazinczy utcában
Népszava, 2011. május 24.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Judafest Vircsaftot Budapesten. Az utcafesztivál jövő vasárnap, június 5-én lesz a hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczy utcában, a szervezők vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Részletek
Judafeszt utcafesztivál a Kazinczy utcában
Magyar online, mon.hu, 2011. május 23.

Negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Judafest Vircsaft - utcafesztivált június 5-én, vasárnap.

A hajdani zsidó negyed szívében, a Kazinczy utcában, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat reggeltől estig.

Részletek
Zsidó civil szervezet közvetlen segítsége a vörösiszap katasztrófa károsultjainak
Copyright MAZSSajtóközlemény, 2011. febr. 9.

2011. február 8-án a Joint (JDC/American Jewish Joint Distribution Committee) összesen 2 millió Ft értékben vásárlási utalványokat nyújtott át olyan devecseri családoknak, akik elveszítették az otthonukat és összes ingóságukat a tavaly októberi vörösiszap katasztrófában.

Részletek
Hátrányos helyzetűek életkilátásai - A rövid élet titka
Copyright MAZSMagyar Narancs, 2010. szeptember 30.

Annak, hogy egy most 30 éves férfi megérje a nyugdíjkorhatárt, alig 45 százalék az esélye, ha legfeljebb nyolc általánosa vagy szakmunkás-bizonyítványa van. További kockázatot jelent, ha hátrányos helyzetű kistérségben él és nincs munkája. Mindezeken már csak az ronthat, ha telepen élő roma az illető.

Részletek
(Nem) Csoda Kismesterek a nagymesterekért
Copyright MAZSSajtóközlemény, 2010. október 13.

Kiállításmegnyitó: november 27-én szombaton, 17 órakor
Bevezetőt mond: Somogyi Zsófia, művészettörténész

A segítség sosem csoda: aktív tettekből jön létre, legyen az a tett akármekkora és akármi. Hogy kinek mivel lehet a legnagyobb segítséget nyújtani nem tudhatjuk mindig. De az biztos: meg kell tennünk azt a bármit, amire képesek vagyunk.

A Kis Lord Alapítvány a Bálint Házzal közös kiállítására elismert alkotókat kért fel, hogy támogassák a nehéz helyzetben lévő, tehetséges gyerekeket. Támogassák őket azzal, hogy igent mondanak a részvételre. Azzal, hogy a képeik eladásából befolyt összeg nagy részét a Kis Lord tehetséggondozási programjának ajánlják fel. Hogy nyújtsanak kezet akár konkrét értelemben, és a művészeti tudás átadásában legyenek partnereik.


Részletek
Generációk ifjúsági tábora: Szarvas
Copyright MAZSSajtóközlemény, 2010. június 19.

Húsz éve nyitotta meg kapuit Szarvason az a Zsidó Nemzetközi Ifjúsági Tábor, aminek útja töretlen, célja változatlan. A változás talán csak annyi, hogy akik 1990-ben macijuk kezét szorongatták a szarvasi buszra szállva, 10 éve már szerelmük kezét fogták, miközben madrichként (ifjúsági vezető) csoportjuk gyerekeit számolták. Ma ők már saját gyerekeik kezét fogva mosolyognak a sok ismerősre, barátra az indulásnál. Szarvasról Fritz Zsuzsa oktatási igazgatóval beszélgettünk.

Részletek
20 éve a hagyományok élén – Nemzetközi Zsidó Ifjúsági tábor Szarvason
HVG, 2010. május 12.

Ez a mottója az idén húszadszorra megrendezésre kerülő szarvasi zsidó ifjúsági tábornak, ahol évente 2000 fiatal nyaral a világ legkülönbözőbb tájairól. A Körös parti városban már nem élnek zsidók, a tábor két turnusa alatt viszont a legszínesebb kulturális és vallási gyökerű fiatalok vesznek részt. Sokan itt találkoznak először a zsidósággal, a táborozók nagy része pedig a következő nyáron visszatér.

Részletek


Tudta Ön, hogy...

A JDC 70 országban van jelen.