Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Közösségfejlesztő programok
Copyright MAZSJudafest
A budapesti rendezvénysorozat az élő, modern zsidóság fesztiválja. A zsidó kultúra zene, színház, képző- és iparművészet – mai irányvonalaival ismerteti meg a közönséget.
A művészeti ágak és stílusok széles skáláját felsorakoztatva biztosítja, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő programokat.
A magyar közönséghez szól, az őket érintő eseményekkel, problémákkal foglalkozik a magyar zsidó alkotók műveinek, előadásainak tükrében.
Utakat kínál a zsidóságuktól többé-kevésbé eltávolodottaknak, hogy bekapcsolódhassanak a közösség életébe.
A Judafest kiváló lehetőség az ismerkedésre, új kapcsolatok, új barátok szerzésére.
További információk: http://judafest.org

Machol Hungaria
Az egyik legnagyobb izraeli néptánc szeminárium Európában. A résztvevők 20 különböző országból érkeznek; Európából és a volt Szovjetunió országaiból. Az ötnapos eseményt 12 éve rendezik meg a Szarvasi Tábor területén.
További információk: www.machol.eu

JDC Közösségépítő Hálózat
A program a helyi zsidó civil szervezetek működését támogatja; elsősorban kezdőtőkét, tanácsadást és technikai támogatást nyújt számukra. Megosztja a JDC közösségfejlesztési szakértelmét, segíti az újjászülető szervezeteket céljaik elérésében. A program során elsajátított értékek, készségek, tapasztalatok segítenek abban, hogy a civil szervezetek önállóan is megállják helyüket a zsidó közösségi életben.

Limmud Magyarország
Önkéntesek munkájából és a JDC támogatásából sikeres angliai minta alapján 2006-ban Keset néven indult el a mozgalom. Pár év eredményes tevékenység után az angliai szervezet egyetértésével használja a Limmud nevet.
Célja, hogy új módokat, utakat mutasson a zsidóság tanulmányozásához a saját zsidóságukkal foglalkozóknak, s a nem zsidó érdeklődőknek egyaránt.
A Limmud többek közt a hagyományra, a közösségre, a kultúrára, a filozófiára, a vallásra, a történelemre, a politikára, és a művészetekre fókuszál. Minden évben megrendezi a háromnapos Limmud Fesztivált, a szervezésében több mint 40 önkéntes segít.
További információk: http://limmud.hu


Tudta Ön, hogy...

a MAZS Alapítvány egyik kiemelt feladata a zsidó közösségi élet megújítása különböző programok révén.