Joint Magyarország / MAZS Alapítvány
A családokért, a közösségért 24 éve
American Jewish Joint Distribution Committee logo


Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Copyright MAZSA JDC jótékony tevékenysége nem korlátozódik a zsidó közösségek szolgálatára. A zsidó hagyományban a tikkun olam, a világ tökéletlenségeinek kijavítása, az emberi szenvedés csökkentése, a jó példa mutatása erkölcsi kötelesség. A Joint a Nemzetközi Fejlesztési Programja (International Development Program, IDP) ezt a kötelességet teljesíti, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.

A JDC és a Susan G. Komen for the Cure közös kezdeményezése a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program. Célja, hogy hozzájáruljon az emlőrák minél korábbi, még gyógyítható szakaszban történő felismeréséhez. Ez különösen fontos, mert az emlődaganat Magyarországon a vezető halálozási okok között szerepel, több mint kétezer áldozatot követel évente.

A program több magyarországi civil és állami szervezettel együttműködve elindította az „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” országos kampányt, amely hátrányos helyzetű közösségeknek szervez emlő-szűrő és felvilágosító egészségnapokat vidéken. Támogatja a betegséggel küzdők és a gyógyultak önsegítő csoportjait, önvizsgálati útmutatót publikál, konferenciákat szervez az emlő egészségéről, és kiadványt készít frissen diagnosztizált betegek számára

További információk a programról: http://www.mellrakellen.hu


Tudta Ön, hogy...

a JDC legfőbb értékei: „Minden zsidó felelős egymásért” és „A szív cselekedetei olyan nemes tettek, amelyek nem ismernek határokat”.